TRAGEDIJA U GUNJI

Učenika usmrtio auto na izlasku iz školskog busa

17.09.2009 u 16:17

Bionic
Reading

Nikola Petrović, 16-godišnjak iz sela Račinovci u okolici Županje, preminuo je u četvrtak u 14.10 sati u Općoj bolnici Vinkovci od posljedica teških ozljeda zadobivenih u kobnoj nesreći dva sata ranije u obližnjem selu Gunja

GUNJA - Teška nesreća, u kojoj je ugašen život učenika drugog razreda Obrtničko-industrijske škole u Županji, zbila se oko 11.55 sati Velebitskoj ulici bb u Gunji, piše Jutarnji list.

Nesretni srednjoškolac izašao je u Gunji iz autobusa, redovne linije Čazmatransa, no dok je iza autobusa prelazio cestu prema križanju s njegovim Račinovcima, nije zamijetio da iz suprotnog smjera nailazi automobil. Golf njemačkih oznaka, koji je vozio 50-godišnji M. J. iz Brčkog, državljanin BiH, naletio je na mladića na sredini ceste.

Stradali Nikola Petrović

Udar se dogodio lijevom bočnom stranom Golfa, no tjelesne ozljede Nikole Petrovića bile su toliko teške da je dva sata kasnije podlegao unatoč naporima liječnika da spase njegov mladi život. U vinkovačku Opću bolnicu bio je iz Gunje prevezen vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Županji.

'Izgledalo je strašno, naišao samo koju minutu nakon nesreće. Dječak je prelazio cestu kod raskrižja, nije bilo pješačkog, a od autobusa koji je kretao nije vidio da mu s druge strane dolazi Golf. Šok je to za cijele Račinovce, škola je tek počela, a učenik nam je izgubio život u prometu', ispričao je postariji seljanin Račinovaca.

Prema onome što je novinarima rekao glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela, mladi učenik vjerojatno je zamolio vozača autobusa da mu stane stotinjak metara prije autobusnog ugibališta, kako se ne bi morao vraćati prema križanju s cestom što vodi za Račinovce. Izašao je sam, a pretpostavlja se da je do svog sela kanio stopirati nekog od sumještana. Žureći se kući, prelazeći cestu iza autobusa, na nesreću nije uspio uočiti dolazak automobila.

Obitelj poginulog Nikole, najstarijeg od četvero djece, u stanju je šoka, a trener seoskog kluba NK Sloga Josip Maroševac za Nikolu, koji je trebao početi igrati za seniorsku momčad, ima samo riječi hvale.

Policijski glasnogovornik Žgela potvrdio je da vozač Golfa nije bio utjecajem alkohola, no još se utvrđuje brzina kojom je vozio kroz Gunju, kao i sve ostale okolnosti kobne nesreće. Golf je policija uputila i na izvanredni tehnički pregled koji nije pokazao nikakvih nedostataka. Obdukcija tijela poginulog mladića bit će obavljena u petak na Odjelu patologije Opće bolnice u Vukovaru.