NASILJE U ŠKOLI

Učenici profesora napali sjekirom

17.02.2009 u 17:47

Bionic
Reading

Učenici drugog razreda Tehničke škole u Zenici zamahivali su sjekirom na profesora elektrotehnike Amera Kamenjakovića, otimali mu dnevnik te mu prijetili

Ostali učenici napad su snimali mobitelom i snimku objavili na internetu.

Ravnatelj škole Ekrem Bijeljinac poduzeo je hitne mjere, pozvao policiju, a akteri cijele priče sankcionirani su u utorak. Ravnatelju su o nasilju u školi progovorili roditelji učenika koji su tvrdili da djeca razmjenjuju spornu snimku. U mobitelu, koji je ranije bio u školi oduzet jednom učeniku, pronašli su snimku maltretiranja profesora. 'Bili smo užasnuti, jer je i profesor krio incident', izjavio je Bijeljinac.

Ravnatelj i pedagog na snimci su prepoznali kako učenike, tako i profesora. Vjeruju da je snimka nastala u prvom polugodištu, oko Nove godine.
Nastavničko vijeće donijelo je odluku o isključenju iz škole tri učenika, dok su dvojica učenika koja su snimala incident sankcionirana ocjenom lošeg vladanja. Nastavnik je ukoren jer nije prijavio slučaj.

Šesnaestogodišnjaci koji su sudjelovali i snimali incident bit će u pratnji roditelja saslušani na policiji jer je riječ o teškom prekršaju zbog korištenja hladnog oružja, piše Dnevni Avaz.