SUMNJA U ZARAZU

Učenici novosadskih škola u karanteni zbog natjecanja u Puli i Poreču

13.03.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Učenici i nastavno osoblje više škola u Novome Sadu i okolici u kućnoj su karanteni zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, nakon što su se vratili s natjecanja u Puli i Poreču, objavila je u petak pozivajući se na neslužbene informacije Radio televizija Vojvodine (RTV).

Na jednoj školi u Novome Sadu istaknuta je obavijest da se četiri učenika nalaze na ispitivanju zbog toga što su bili u kontaktu sa zaraženima.

„Ono što je zajedničko svim tim učenicima jest da su bili na natjecanju u Hrvatskoj – u Puli ili Poreču“, javlja RTV, dodajući kako se prati stanje i 12 učenika u okolici Sombora.

Srednja stručna škola "Borislav Mihajlović Mihiz" u Irigu, pored Novoga Sada, dezinficirana je zbog mogućeg slučaja koronavirusa učenika, potvrdio je agenciji Tanjug zamjenik pokrajinskog tajnika za obrazovanje Milan Kovačević. On je rekao da je učenik bio na natjecanju u Puli, nakon čega je osjetio simptome.

Školska uprava Sombor priopćila je kako se prati zdravstveno stanje 12 učenika, kao i nekoliko zaposlenih, koji su bili u kontaktu s osobama iz rizičnih područja. „Za sada je testiran jedan učenik iz Odžaka i on nije zaražen koronavirusom“, dodaju u Školskoj upravi navodi RTV.

Na intenzivnoj jedinici u Kliničkom centru Vojvodine, formiranoj za liječenje pacijenata od koronavirusa, smještena su tri pacijenta, od kojih je jedan u teškom stanju i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji, izjavila je ravnateljica KC Vojvodine Edita Stokić.

Ona je za TV Prva naglasila da je četvrti pacijent otpušten na kućno liječenje pošto su testovi pokazali da je negativan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje se prati.

  • +5
Koronavirus u Srbiji Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

"Prvi pacijent je ujedno i prvi koji otkriven na teritoriju Srbije i on je stabilno. Njegovo stanje prati se 24 sata i on je u blagom poboljšanju. Drugi pacijent nije, kako je prenijeto, u pogoršanju, ali je u teškom općem stanju. Jučer je evidentiran još jedan pacijent, koji je hospitaliziran na klinici za intenzivne bolesti", navela je Stokić.

Na pitanje Prve TV da prokomentira informacije u medijima, poput one da je jedan pacijent iz Kikinde u KC Vojvodine preminuo, ona je rekla da je Centar opterećen takvim informacijama i da to otežava njihov rad, naglasivši da je pacijent u teškom općem stanju.