epidemija

Učenici beogradskih škola otrovali se u menzi, svi su jeli špagete bolonjez

03.10.2017 u 13:01

Bionic
Reading

U više beogradskih škola otrovali su se učenici koji su jeli u školskim kuhinjama. Na meniju su bile špagete bolonjez iz iste tvrtke koja radi dostavu. Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje (GZZJZ) potvrdili su kako se radi o više od 20 otrovane djece, ali strahuju kako je taj broj i puno veći, više od stotinu

Na probleme su se požalili učenici iz beogradskih osnovnih škola 'Vojvoda Mišić', 'Radojka Lakić', 'Braća Baruh' i 'Veljko Dugošević', a u svima njima učenicima su na meniju bile špagete bolonjez iz iste firme za dostavu, piše Blic.

O incidentu je obaviješten Gradski zavod za javno zdravlje čije su ekipe odmah izišle na teren. Prema prvim informacijama, djeca nisu zadržana na bolničkom liječenju.

'Prema riječima učiteljica iz boravka, djecu su dijareja i povraćenje počeli mučiti u slično vrijeme. Jedno je dijete hospitalizirano u privatnoj bolnici, većina danas nije u školi, a primjetili smo i da mlađi teže podnose simptome', ispričala je Dragana Stanojević, ravnateljica OŠ 'Vojoda Mišić'.

Najteži slučaj trovanja učenika u Beogradu zabilježen je 2013. Tada je više od 230 školaraca završilo kod liječnika. Iz Zavoda za javno zdravstvo su tada tvrdili, piše, kako je uzrok trovanja bio stafilokok pronađen također u špagetama bolonjez.