IZBOLA NOŽEM KOLEGICU

Učenica izvela napad u njemačkoj školi

11.05.2009 u 13:15

Bionic
Reading

Njemačka je šokirana još jednim napadom u srednjoj školi, a izvela ga je učenica ozlijedivši drugu nožem

Osamsto učenika gimnazije Albert Einstein, u njemačkom gradiću St. Augustin nedaleko od Bonna, evakuirano je nakon incidenta koji je oko devet sati izazvao maskirani napadač naoružan noževima, ozlijedivši učenicu po rukama.

Koelnski Express je izvijestio da je maskirani napadač djevojka, Ukrajinka Tanja O. (16), koja je pobjegla s mjesta napada u Fordu Mondeu. Policija je pronašla djevojčin mobitel i vjeruje da se ona još uvijek nalazi na području Svetog Augustina. U potragu se uključio i policijski helikopter.

Najveći dio učenika i nastavnika je evakuiran, no neki su učenici ostali u školi, na odjelu za znanost. Pet timova specijalaca upalo je u školu. Prema Bildu, policija je u ženskom toaletu pronašla ruksak s molotovljevim koktelima, oružjem i pismom u kojem je najavljen napad.

Njemačka policija na visokom je stupnju pripravnosti kad su u pitanju napadi u školama, nakon što je Tim Kretschmer, 17-godišnji Nijemac, ljubitelj nasilnih videoigara, usmrtio 15 osoba prije točno dva mjeseca, 11. ožujka, većinom u svojoj bivšoj školi u Winnendenu, na jugu Njemačke, a zatim počinio samoubojstvo.