NOĆNI KRIM OBRAČUN

Ubojstvo pokraj Splita, uhićen bivši Kerumov tjelohranitelj!

23.10.2012 u 09:16

Bionic
Reading

U mjestu Podstrana pokraj Splita u utorak nešto prije dva sata ujutro u obračunu koji je po svemu sudeći povezan s kriminalnim miljeom ubijen je 43-godišnji Marijan Bilić Kovačević, zvani Kova. Ustrijeljen je iz vatrenog oružja i preminuo na mjestu događaja, a već sat kasnije u policija je u Splitu privela mogućeg ubojicu: 27-godišnjeg Antu Bilića zvanog Baraba iz Kaštela, u javnosti najpoznatijeg kao tjelohranitelja splitskog gradonačelnika Željka Keruma na početku njegovog mandata

Pucnjava se dogodila ispred kafića Popaj, a zasad još uvijek nije poznato koliko metaka je ispaljeno. U utorak tijekom jutra još uvijek je trajao očevid u Podstrani, dok je u splitskoj policiji istovremeno ispitivan uhićeni muškarac.

Neslužbeno doznajemo da je ubijeni bio vrlo čest gost crne kronike: svojedobno je već osuđen na 12 i pol godina zatvorske kazne zbog ubojstva, a tijekom suđenja tužiteljici je prijetio da će je 'skuhati u kotlu punom katrana'. Žrtvu je, inače, doslovno zatukao i potom prekrio granjem.

Bio je poznat i zbog zlouporabe droge, no nije mu suđeno zbog proceduralne greške policije prilikom pretresa njegovog stana.

Glavnom osumnjičenom Anti Biliću je prije dvije godine zapaljen automobil BMW, nedugo nakon što je izjavio da mu je za obavljene usluge Kerum ostao dužan 300 tisuća kuna, a tada je kazao da je uvjeren kako iza paljevine stoje profesionalci. Policija nikada nije do kraja rasvijetlila ovaj slučaj.

Ovaj profesionalni boksač trenutno je čak i europski prvak u jednoj od kategorija. Prilikom uhićenja nije pružao otpor.

Kafić Popaj