PLJAČKE ZABE I FINE

Ubojici Golika 30 godina, Filipović slobodan

21.04.2009 u 14:31

Bionic
Reading

Ognjen Grubić osuđen je na 30 godina zatvora zbog pljačke poslovnice Zagrebačke banke u rujnu 2005. godine, u kojoj je ranio Dragutina Golika. Istodobno je zbog nedostatka dokaza Nenad Filipović oslobođen optužbi za krvavu pljačku Fine u kojoj su ubijena dvojica zaštitara, izvijestio je Večernji list

Nema dokaza da su naoružane i maskirane osobe u pljački Zagrebačke banke na Drvinju bile one koje su optužene za taj zločin, pa su svi, osim Ognjena Grubića, oslobođeni optužbe da su sudjelovali u počinjenju kaznenog djela.

Nedvojbeno je utvrđeno da je tamo bio Ognjen Grubić te da je upravo on ispaljivanjem dvaju hitaca u Dragutina Golika doveo do njegova ranjavanja i smrti dvije godine kasnije. Predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu Zdravko Majerović ocijenio je da je riječ o osobi koja je već prvim hicem usmrtila hrvatskog branitelja.

'Moj brat je nevin', poviknuo je Grubićev brat te nakratko prekinuo suđenje i bio izveden iz sudnice. Grubiću je oduzeto 800 tisuća kuna, na koliko je bila procijenjena imovinska korist ostvarena kaznenim djelom.

Materijalni tragovi ne ukazuju na to da je prvooptuženi Nenad Filipović počinitelj zlodjela u Fini, a obrana je osporila i iskaz svjedoka koji su prepoznali glasove jer ne odgovaraju zapisima sa snimke. Filipović je dobio četiri godine zatvora za pljačku pošte u Magovčevoj koju je izveo zajedno s Draženom Gebajom.


OGNJEN GRUBIĆ