NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Ubojicama direktora Whirpoola po 22 godine zatvora

12.07.2010 u 16:13

Bionic
Reading

Branko Musa (55) i Dominko Radić (52) nepravomoćno su danas na Županijskom sudu u Rijeci osuđeni na po 22 godine zatvorske kazne zbog ubojstva talijanskog turista Pierangela Cerane (61) u autokampu kod Punta na Krku 2007. godine. Presudu je donijelo sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Saša Cvijetić

Dvojac je u večernjim satima 5. svibnja 2007. upao u autokamp Konobe kod Punta i provalio u kamper dobrostojećeg umirovljenog direktora talijanske tvrtke Whirpool Pierangela Cerana. Talijana su tada vezali ljepljivom trakom i izudarali ga, a od zadobivenih ozljeda glave turist je nakon šest dana preminuo u riječkoj bolnici. Musa i Radić domogli su se njegove bankovne kartice s koje su podigli 500 eura, a zatim se razdvojili.

Musa je uhićen u srpnju 2007. u zadarskoj luci prilikom izlaska s katamarana, a Radić mjesec dana kasnije na graničnom prijelazu u Austriji. Izručen je tada u Nizozemsku budući da je u toj zemlji osuđen na zatvorsku kaznu zbog razbojništva, a u svibnju 2009, otkako je počelo suđenje za ubojstvo Cerana, Radić se pridružio Musi u riječkom istražnom zatvoru.

Tijekom iznošenja svojih obrana svu su krivnju prebacivali jedan na drugoga, no dokazano je da su u nemilom događaju sudjelovali zajednički.