KRVNIK SLAVICE MEDIĆ

Ubojica se objesio u bjelovarskom zatvoru

15.06.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Zatvorenik rano jutros pronađen obješen u ćeliji bjelovarskog zatvora je Perica Majstorović (47), nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Slavice Medić 2006. u Zadru

Obješeni Perica Majstorović pronađen je u 6.35 sati za redovitog obilaska ćelije u kojoj je boravio sam.

Središnji ured za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa ranije je izvijestio o samoubojstvu zatvorenika navodeći samo njegove inicijale i kaznu na koju je osuđen, no od izvora bliskog Ministarstvu doznaje se da je riječ o Perici Majstoroviću.

Njega i Šimu Medića (50) je zadarski Županijski sud prije dvije godine nepravomoćno osudio na najveću moguću kaznu zbog ubojstva iz koristoljublja Šimine sestre Slavice Medić

Majstorović i pokojni Nikola Grbić su za novac počinili ubojstvo, ispalivši 7. siječnja 2006. tri hita u glavu žrtve, nakon čega su u stanu pronašli 275 tisuća eura. Od toga su dio uzeli kao dogovorenu nagradu za likvidaciju, a ostatak predali Šimi Medaniću.

Nezadovoljan podjelom, Grbić je tražio još novca, pa je Medanić od Majstorovića naručio i njegovo ubojstvo. Majstorović je Grbića likvidirao s više hitaca u glavu potkraj lipnja 2006. kod Muntića blizu Pule.

Medanić i Majstorović uhićeni su potkraj studenoga 2006.