već bio u zatvoru

Ubojica policajca u Zadru uhićen s 230 grama kokaina

07.11.2018 u 14:29

Bionic
Reading

Zadarski policajci uhitili su u ponedjeljak na zadarskom području s više od 230 grama kokaina 53-godišnjeg J. G., zvanog Šiptar, koji je zbog ubojstva policajca 1998. odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina, otkrila je u srijedu zadarska policija

"Muškarac je u ponedjeljak u 9.40 sati zatečen u Zadru kako upravlja svojim audijem A8 zadarskih registarskih oznaka. Pregledom je pronađen veći iznos eura i kuna, što je pobudilo sumnju da potječu od kriminalnih aktivnosti, nakon čega je muškarac uhićen, a novac je oduzet" rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

Dodao je da su uz sudski nalog policajci potom pregledali apartmana u Privlaci gdje je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama kokaina, prepakiranog u vrećice od po 20, 30 i 50 grama. Pronađena je i strojnica izraelske proizvodnje s više od 100 komada streljiva i pištolj sa streljivom, više komunikacijskih uređaja među kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakve koriste osobe iz vrha kriminalnog miljea.

Uhićenog povezuju sa Zemunskim klanom

Muškarca se dovodi u vezu sa Zemunskim klanom, a na slobodu je nakon odsluženja zatvorske kazne izašao prije tri godine.

Rođen je u Zemunu u Srbiji, a uz srbijansko posjeduje i hrvatsko državljanstvo. Od 2016. godine živi u Privlaci. Sumnja se da je povezan s kriminalnim skupinama i pojedincima iz više susjednih država, kao i s kriminalnim miljeom na zadarskom području.

Pronađena droga navodno je bila namijenjena zadarskom području, a na uličnom tržištu njena vrijednosti iznosi više od 250.000 kuna. U utorak je priveden pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu sudac istrage odredio mu je istražni zatvor.