RAZNIO DJEVOJKU I SEBE

Ubojica bombaš ostavio oproštajno pismo

18.08.2009 u 15:22

Bionic
Reading

Noć prije nego li je sahranjen Silvio Špoljar, koji je aktiviranjem ručne bombe ubio sebe i svoju djevojku Moniku, njegova sestra je među njegovim osobnim stvarima pronašla bratovo oproštajno pismo

ŠEOVICA/POŽEGA - 'Tražila sam zajedničku fotografiju Silvija i Monike, kako bismo je uvećali i uokvirili, kada sam na vrhu njegove putne torbe u kutiji za cipele pronašla niz Monikinih pisama upućenih Silviu i jedno pismo koje je moj brat naslovio kao oproštajno', kazala je Laura Špoljar, Silvijeva sestra, piše Jutarnji list.

Iako u pismu nigdje ne spominje sam čin ubojstva i samoubojstva Silvio, kaže Laura, piše '…kako je riječ o još jednoj ljubavi koju su zabranjivali Zlatko Galović i Svjetlana Žigić' (poočim i majka pokojne Monike, nap. a). 'Kad smo se Monika i ja upoznali i zaljubili dozvolili su mi da se viđam s njom i spavam tamo godinu i pol dana.'

'Piše da je to njezina obitelj dozvolila jer je mislila da će imati koristi od njegova automobila i stoke koju je posjedovao, ali kada su shvatili da od toga neće biti ništa, zabranili su im da se viđaju – napisao je u tom pismu moj brat', dodaje Laura, napominjući kako su i Monikina pisma, koja su kako ona pretpostavlja, pisana nakon što im je njezina obitelj zabranila viđanje, puna izljeva nježnosti prema Silviju. 'Da smo barem zajedno', 'da si tu da me zagrliš', 'dragi Silvio, lijepo mi je s tobom', 'volim tebe i samo tebe, da se bar mogu utopiti u toplini tvojih očiju…' - samo su neki od citata koje je iz Monikinih pisama upućenih Silviju pročitala njegova sestra Laura. Dodaje kako je za pisma doznala i policija te da su ih preuzeli.

U PU Požeško-slavonskoj potvrđeno je kako su među stvarima Silvija Špoljara pronašli pismo, no u kojem se ne spominje nikakvo samoubojstvo ili bilo kakva druga naznaka čina.

Prema riječima načelnika krim policije PU Željka Grgića, naknadno je pronađeno još pet bombi. 'U subotu, 15. kolovoza nakon dojave ponovno je izvršena pretraga prostora koji je koristio S. Š., između ostalog i staje za ovce. Tamo smo zakopane na dubini od 70 centimetara u zemlji pronašli još pet ručnih bombi od kojih su tri bile M-75, odnosno 'kinder jaje' te dvije bombe M-50', izjavio je Željko Grgić dodavši kako je majka Vera Hađim izjavila da nije imala nikakvih saznanja o skrivenom oružju.