SUKOB ZBOG ZEMLJE

Ubio susjeda pred ženom i sinom

14.11.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Zbog sukoba oko zemljišta danas poslijepodne Dane Kolić je hicem iz pištolja smrtno ranio svoga susjeda Beru Kolića, koji je od ozljeda preminuo u karlovačkoj bolnici

Oko 16 sati danas je u svojem vrtu, u mjestu Erdelj kraj Generalskog Stola, na očigled supruge Mire i sina Dalibora smrtno ranjen umirovljeni poručnik Hrvatske vojske Berislav Kolić (54). Drugi sin Saša bio je u nedalekoj obiteljskoj kući. Zločin je hicem iz pištolja počinio njihov prvi susjed, inače zaposlenik Hrvatskih željeznica, Dane Kolić (57). Događaju je bila prisutna i njegova supruga.

Susjedi su se bili prorječkali, kao i nekoliko puta prije.

'Išli su jedan drugome u susret i kada je Bero primjetio da Dane ima pištolj povikao je da zovem policiju. I sam je pokušao mobitelom to učiniti. Tada mu se Dane primakao na oko dva metra, do međe, i uperio mu pištolj u glavu. Začuo se pucanj i Bero se stropoštao. Bio je ustrijeljen u prsište. Ubojica se hladnokrvno okrenuo i otišao', u suzama i grču ispričala nam je njegova supruga Mira.

Ona i sin Dalibor su ga povezli do Doma zdravlja u Generalskom Stolu. Izdahnuo je nešto kasnije u vozilu hitne pomoći, na putu u Opću bolnicu Karlovac.

Motivi ubojstva su, navodno, susjedske razmirice. Ubojica i ubijeni nisu u rodu. Saznajemo da je u petak Berislavu Koliću na prekršajnom sudu dosuđena kazna od 1.000 kuna. Dane Kolić ga je prijavio jer je navodno vatra koju je zapalio štetila njegovim borovima.

Policija za sada ne izlazi sa službenim pojedinostima. Očevid još uvijek traje, dok policajci na terenu traže tragove zločina i čahure.

Berislav Kolić i njegov ubojica ratovali su u sastavu dugoreške 137. brigade Hrvatske vojske. B. Kolić je prije toga bio pripadnik 3. bojne 2. gardijske brigade.