IZ AFERE MAESTRO

Ubio se USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić!

Bionic
Reading

Joško Kuzmanić, USKOK-ov pouzdanik u antikorupcijskoj akciji Maestro u subotu je počinio samoubojstvo, javlja Regional Express

Kuzmanić je navodno iza sebe ostavio oproštajno pismo, iz kojeg bi se trebalo saznati nešto više. Kuzmanić je samoubojstvo počinio vatrenim oružjem, navodi Regional Express.

Kuzmanić je od USKOK-a dobio status pouzdanika, a pred čelnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju predstavljao se kao suradnik ruskih investitora zainteresiranih za kupnju i izgradnju turističkih objekata u Hrvatskoj.

Upravo se na snimkama koje je osigurao 'ozvučeni' Kuzmanić temeljila optužnica protiv čelnika HFP-a, među kojima i ona protiv potpredsjednik HFP-a Josipa Matanovića.

Na jednoj od tih snimaka upravo se Matanovića vidi kako u džep stavlja poveću žutu kuvertu, komentirajući 'ovo mi je za kavicu'. U omotnici se, prema tvrdnjama optužbe, nalazilo 50 tisuća eura, odnosno prvi dio naknade za koju je potpredsjednik Fonda ruskim investitorima trebao pogodovati u izgradnji luksuznih apartmana na zemljištu nekadašnje ciglane u Ninu.