BANDIĆ O CIJENI VRTIĆA

'Ubili ste 38 posto obitelji u Zagrebu'

24.05.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Na današnjem aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine ponovno je potegnuto pitanje cijene vrtića u Zagrebu. Naime, pokrenuti su ovršni postupci za one koji u prošloj godini vrtiće nisu htjeli plaćati po 'Bandićevom modelu' solidarnosti, tj. koji imaju više, plaćaju više

HDZ-ova zastupnica Danira Nakić Bilić pitala je gradonačelnika zašto se ovrhe pokreću kada problem nije riješen. Naglasila je kako je on sam poslao Ministarstvu financija dopis za rješavanje tog problema. Naglasila je ponovno kako građani predugo plaćaju politički sukob na relaciji gradonačelnik - SDP.

'Sada je i Ministarstvo financija SDP-ovo, pa više niti oni nemaju alibija', istaknula je.

Bandić je stvar pak vratio na početak. Kazao je kako je u krizno vrijeme bitna solidarnost te kako je protumoralno da 'sirotinjske obitelji s više djece plaćaju vrtić kao i oni koji imaju najviše'.

'Ja sam nesretan kako čovjek i tužan jer ste to napravili. 38 posto obitelji ima manje od 2.000 kuna po članu. Je l' vam idem na jetra?', pitao je Bandić predsjednika skupštine Bernardića i zastupnike. Nakon ponovno postavljenog pitanja HDZ-ove zastupnice o ovrhama, gradonačelnik je s govornice zavapio: 'Vi ste ubili 38 posto obitelji u gradu. Socijalno ste ih ubili!' 'Dodao je i kako je riječ o demografskom ubojstvu te kako očekuje da 'poprave tu glupost'. Klub zastupnika HDZ-a nakon ovih dramatičnih riječi tražio je stanku.

'Morali smo reagirati na nedopustiv i neprimjeren način komunikacije i ponašanja. To je nažalost dugogodišnja praksa, kada nema argumenata, ide se na sustav vrijeđanja, omalovažavanja na osobnoj razini. Vi ste dužni štititi dignitet Skupštine i zastupnika kao što i mi štitimo vaš. Ako to niste u stanju, od predsjednika očekujemo da reagira', rekla je predsjednica kluba zastupnika HDZ-a Margareta Mađerić.