MAJKA PETERO DJECE

Ubila susjedu da bi si platila odmor u Hrvatskoj

09.08.2010 u 15:16

Bionic
Reading

Majka petero djece iz Gornje Austrije priznala je da je ubila 77-godišnju susjedu da bi se domogla njezina novca kojim je platila ljetovanje za sebe i svoju obitelj u Hrvatskoj, izvijestili su u ponedjeljak austrijski mediji

Osumnjičena 34-godišnjakinja priznala je da je 27. srpnja u Timelkamu, mjestu u Gornjoj Austriji, bocom izudarala žrtvu i usmrtila je nožem 'jer je trebala novac za obiteljski odmor', izjavio je predstavnik policije, prenosi portal nachrichten.at.

Sutradan je obitelj otputovala na odmor u Hrvatsku, a austrijska je policija telefonom stupila u kontakt s njima, nadajući se pomoći u istrazi jer su bili prvi susjedi ubijene starice. Žena ubojica i njezin muž ispričali su policiji da ne znaju ništa o zločinu.

Po navodima policije, njezin muž i maloljetna djeca nisu ni slutili da je ona ubojica.

Austrijski mediji tvrde da je ubojica kod žrtve našla manje od tisuću eura, a policija joj je ušla u trag pomoću zbirke kovanica koju je nakon zločina odnijela u banku.

U subotu, nakon povratka obitelji iz Hrvatske, policija je ženu pozvala na razgovor, a u noći na nedjelju ona je priznala umorstvo.