MJESEC I POL SLUŽBE

Ubijena prva žena šefica policije u Meksiku

30.11.2010 u 14:58

Bionic
Reading

Njen mandat je trajao samo mjesec i pol: pala je izrešetana mecima mafije. Radi se o Hermilli Garcíji Quiñones, prvoj ženi šefici lokalne policijske stanice, smaknute dok je u svom autu odlazila na posao u općini Meoqui, 70 km južno od Chihuahue, na granici sa SAD-om. Ostale su još tri takve hrabre kolegice

Ubijena je pet minuta nakon napuštanja doma. Zločinci su je pratili u dva laka kamiona. Zapriječili su joj put i natjerali da izađe iz vozila, srebrne Nissan Sentre, a tada su je smaknuli pucavši joj u čelo.


Tijelo 38-godišnje policajke pronađeno je pored vozila. Bila je neudana i nije imala djece.

Svi su pogledi sada upereni u najmlađu šeficu policije, Marisol Valles García, mladu studenticu kriminalistike od svega 20 godina, koja je prije mjesec dana preuzela postaju u općini Praxedis G. Guerrero i koja je izjavila da će 'zamijeniti strah za sigurnost', a kojoj je mafija također najavila smaknuće.

Iz krvavog Meksika stiže i vijest da je najmanje 18 leševa pronađeno u jami kod lokaliteta Puerto palomas, blizu zloglasnoga Ciudad Juáreza. Tužiteljstvo toga grada izjavljuje da se nastavlja potraga jer postoji sumnja o postojanju drugih masovnih grobnica u koje mafija baca svoje žrtve, često članove suprotstavljenih bandi.