MOTIV NEPOZNAT

Ubijen ljevičarski grčki novinar

Bionic
Reading

Nepoznati napadači ubili su rano jutros ljevičarskog grčkog novinara Sokratesa Gioliasa ispred zgrade u kojoj je živio, u predgrađu Atene, javila je grčka agencija ANA, a prenosi radio Sarajevo

Giolias je vodio svoj blog, jedan od najpoznatijih u Grčkoj, posebno popularan među ljevičarski orijentiranom mlađom populacijom i komunistički nastrojenim sindikatima, čiji protesti mjesecima potresaju Grčku.

Zasad još nema službenih informacija o motivu ubojstva i njegovoj eventualnoj povezanosti sa žestokim i često nasilnim protestima protiv mjera štednje.

Policija je priopćila da je novinar izrešetan mecima iz vatrenog oružja. Nepoznati čovjek je zazvonio na vrata Gioliasovog stana u Iliupolisu, a kad mu je novinar otvorio, čovjek mu je rekao da mu netko pokušava ukrasti automobil parkiran ispred zgrade.

Kad je Giolias izašao iz zgrade i krenuo prema vozilu, tri su osobe otvorile vatru i ubila ga na licu mjesta, a potom pobjegla automobilom, prenosi Fena.

Policija je na mjestu napada našla 20 čahura. Par sati kasnije, nedaleko od Gioliasove zgrade pronađeno je zapaljeno vozilo, za koje policija vjeruje da je poslužilo napadačima za bijeg.

Vozilo je bilo ukradeno dva dana ranije i krađa je prijavljena policijskoj stanici. Očevici tvrde da su napadači nosili uniforme slične uniformama radnika osiguranja ili lokalne policije.

Gioliasova žena i dijete bili su u stanu u vrijeme ubojstva, a istraga je u tijeku.