BOSANSKI LOV

Ubijen diler kojemu su vukovi čuvali zasade trave

24.04.2014 u 12:49

Bionic
Reading

Lokalna policija iz Prijedora u sjevernoj Bosni pronašla je mrtvog Radovana Grbića ispred obiteljske kuće u mjestu Rasavcima i taj se slučaj tretira kao ubojstvo dok se za počiniteljima traga, no lokalni mediji u četvrtak prenose kako se radi o osobi s dugogodišnjom 'karijerom' krijumčara droge

Zajedno s bratom Zoranom ubijeni Radovan Grbić ima poduži policijski dosje, a za njim se tragalo ne samo zbog trgovine drogom, nego i zbog razbojstava i ubojstva.

U veljači je tako policija kod braće Grbić pronašla 23 kilograma marihuane, no to je bila tek sitnica u usporedbi s racijom provedenom 2006., kada su na njihovu imanju pronađeni zasadi konoplje koji su, da je plan uspio, trebali dati gotovo tonu marihuane.

Ta bi poljoprivredna djelatnost braći Grbić u uličnoj ilegalnoj prodaji priskrbila najmanje milijun konvertibilnih maraka (500 tisuća eura).

Policijske istražitelje, koji su na zasade konoplje naišli slučajno jer su Radovana tražili na temelju tjeralice zbog drugih kaznenih djela, dodatno je, uz neočekivani bogati ulov, zaprepastio 'sustav' osiguranja koji su poduzetna braća osmislila kako bi očekivani urod zaštitila od potencijalnih kradljivaca.

Na imanju su tako u odvojenim kavezima zatekli čak 150 pasa čuvara, no Grbićima ni to nije bilo dovoljno pa su uz njih držali i dva vuka.

Tijelo Radovana Grbića pronađeno je u srijedu navečer i na njemu su bili vidljivi tragovi nasilja pa je okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci naložilo obdukciju. Za sada nema informacija o tome što je s njegovim bratom.