TEŠKO UBOJSTVO

Ubijen Albanac u 'srpskom' dijelu Mitrovice

08.09.2010 u 13:18

Bionic
Reading

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u utorak navečer iz vatrenog oružja ubijen je kosovski Albanac Hakif Mehmeti (31), kazao je u srijedu glasnogovornik kosovske policije za regiju Mitrovice Besim Hoti

Hoti je rekao da je Mehmeti napadnut u neposrednoj blizini svoje kuće u Mikronaselju, a ranama je podlegao u bolnici u sjevernom dijelu Mitrovice, većinski nastanjenom Srbima.

Prema riječima policijskog glasnogovornika, napad se dogodio oko 21.40 i za sada su još uvijek nepoznati počinitelji i motiv ubojstva.

'Kosovska policija ovaj je incident okarakterizirala kao teško ubojstvo. Motivi su još uvijek nepoznati, a policija je tijekom noći bila u potrazi za automobilom marke Golf, bijele boje, bez registarskih tablica. Vjeruje se da je na Mehmetija pucano iz ovog automobila', rekao je Hoti.

Za sada se zna samo to da je stradali kosovski Albanac jedno vrijeme radio u lokalnim kosovskim medijima, a čime se bavio, kosovska policija ne zna.

Kosovska Mitrovica podijeljena je od okončanja rata na Kosovu na dva dijela, sjeverni koji je većinski srpski i južni, većinski albanski, a linija podjele je rijeka Ibar.