BIVŠI SUBORAC TVRDI

Ubijanjem Chico želio stvoriti mučenike

02.05.2009 u 09:29

Bionic
Reading

Skupina plaćenika koju je predvodio Eduardo Rosza Flores Chico planirala je atentate na guvernere bolivijskih regija koje žele neovisnost, kako bi od njih napravili mučenike

To tvrdi Juan Carlos Gueder Bruno, jedan od čelnika secesionističke organizacije Unión Juvenil Cruceñista iz Santa Cruza, koji je uhićen nakon navodnog atentata na predsjednika Moralesa.

'U početku sam bio blizak sa skupinom. Osmislili smo program prikupljanja novca i sredstava. No Flores je počeo kovati planove o ubojstvu guvernera, i to one za autonomiju, kako bi od njih u percepciji naroda stvorili mučenike. Tog trena sam se distancirao od njegove skupine', govorio je uhićeni Gueder novinarima na tiskovnoj konferenciji organiziranoj u uredu državnog tužitelja.

Na listi za eliminaciju, dodao je Gueder, bili su guverner Ruben Costas iz Santa Cruza te Ernesto Suarez Satori iz Benija, regije koja također želi odcjepljenje. 'Costas nam više vrijedi kao mrtav mučenik nego kao živ guverner', citirao je Gueder Chica te priznao da mu je prodavao oružje.

Na konferenciji policija je novinarima pokazala stotine fotografija na kojima su uz Chica i Tadića trojica preostalih članova 'terorističke ćelije', svi naoružani do zuba, piše Večernji list.