JEZERINAC UPOZORIO VOJNIKE:

'Ubijanje nazivaju eutanazijom i abortusom'

03.10.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Brojni pripadnici hrvatske vojske i policije sudjelovali su danas u 18. hodočašću u Mariju Bistricu, gdje su ih pozdravili ministar obrane Branko Vukelić i državni tajnik u MUP-u Miljenko Radnić, a nakon toga su nazočili misi koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac

'U novije se vrijeme primjećuje kako se neke članice EU žele udaljiti od temeljne poruke svoje zastave. Naime, ima članica EU koje su protiv moralnog zakona, nesmetano dopuštaju ubijanje nerođene, a začete djece i toleriraju postupke uskraćivanja života bolesnima i teško trpećim ljudima. Da bi izbjegli strašnu riječ 'ubijanje', oni će ubojstva starih i teško trpećih ljudi nazivati eutanazijom, a ubijanje nevine djece abortusom', rekao je Jezerinac i dodao kako je vjernicima opasno prihvatiti ovakav svjetonazor i k tome ga još legalizirati'.

U koncelebraciji su bili izaslanici vojnih ordinarijata iz drugih zemalja, među kojima i američki vojni biskup Richard Spencer, te hrvatski vojni i policijski kapelani.

Ministar obrane Branko Vukelić je, pozdravljajući okupljenih pet tisuća pripadnika svih rodova Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca, povijesnih postrojba i goste iz Armije BiH, istaknuo kako su hrvatski vojnici u potpunosti ispunili svoju povijesnu zadaću, polažući uvijek veliku vjeru u svoju nebesku zaštitnicu.

'Kad je bilo najteže, hodočastili smo Majci Božjoj Bistričkoj. I danas, kao i za vrijeme borbe za samostojnost hrvatske države, krunica oko vrata naših vojnika i redarstvenika govori o neraskidivoj vezi naših hrabrih branitelja i nebeske zaštitnice', rekao je Vukelić.

Hodočasnike je u ime minisitra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka pozdravio njegov izaslanik državni tajnik Miljenko Radnić.

Nakon mise održan je zajednički ručak vojnog i policijskog vodstva s vojnicima i policajcima, na kojemu su sudjelovali i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, savjetnik za obranu Zlatko Gareljić. Potom su vojnici i policajci obilazili postaje Križnog puta.