KAD NE MOŽE KOPNOM

Uber blokadu taksista zaobišao brodom, cijene 'prilagođene'

28.07.2017 u 12:56

Bionic
Reading

Zbog poslovanja Ubera u Hrvatskoj dubrovački taksist blokirali su promet u Dubokoj Ljutoj, a zagrebački prosvjeduju kod zračne luke Franjo Tuđman. I država ne zna što bi napravila o svemu se oglasio Uber Navode da je blokiranje gradova u udarnom turističkom vikendu, u Hrvatskoj koja živi od turizma, apsolutno neprihvatljivo

'Ponašanje taksista predstavlja opasnost za građane, turiste i infrastrukturu grada. Mi smo, kao odgovor na nasilno ponašanja taksista u Splitu i Dubrovniku, odmah organizirali dodatnu opciju kretanja uslugom UberBOAT, kako bi turisti i građani mogli sigurno i brzo pristupati blokiranim zračnim lukama te doći do svojih odredišta. Cijenu UberBOAT-a danas smo prilagodili cijeni vožnje automobilom na kopnu kako bi svima omogućili slobodu kretanja', navode u Uberu.

  • +12
Prosvjed taksista protiv Ubera ispred zagrebačke zračne luke Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

 Napominju da njihovu uslugu koristi više od 100.000 građana Hrvatske i turisti iz više od 118 zemalja.

'U turističkoj sezoni, koja nikad nije bila bolja zbog povećanog broja turista, ali koju je već ugrozio požar u Dalmaciji, smatramo da je blokada ključnih turističkih središta apsolutno neprihvatljivo i sebično ponašanje. Ovakav nepromišljen čin šteti svima – građanima, turistima, gospodarstvu i cijeloj Hrvatskoj', zaključuju u Uberu.