NEPOŠTIVANJE MJERA

U Zagrebu se moraju nositi maske i na otvorenom ako nema distance. Na ovoj misi toga se nisu pridržavali

18.10.2020 u 15:48

Bionic
Reading

Na području Grada Zagreba u subotu su na snagu stupile epidemiološke mjere prema kojima je, između ostalog, obvezno korištenje maski na otvorenim prostorima gdje nije moguće održavanje distance od 2 metra. Fotografije snimljene jutros na misi u zagrebačkom naselju Špansko pokazuju da se mjera malo tko pridržava

Mjere koje smo objavili u petak, a koje će na snazi biti naredna dva tjedna uz mogućnost produžavanja tog roka, predviđaju obvezno pridržavanje epidemioloških mjera te uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, sportska natjecanja i druga društvena i javna okupljanja).

Jedna od takvih preporuka je i obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra.

Nepridržavanje epidemioloških mjera na misi u zagrebačkom naselju Špansko Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Na fotografijama snimljenima u župi bl. Ivana Merza u zagrebačkom naselju Špansko jasno je da se spomenute mjere malo tko pridržava, baš kao i na nekim drugim masovnim okupljanjima u Zagrebu tijekom jučerašnjeg dana.

Dakako, na misi u Španskom komunalni redari nisu viđeni, za razliku od sinoćnjeg okupljanja ispred Hrvatskog narodnog kazališta gdje su redari bili vrlo učinkoviti.