ŠESTA PLJAČKA U SVIBNJU

U Zagrebu opljačkana poslovnica PBZ banke

24.05.2012 u 19:51

Bionic
Reading

Maskirani pljačkaš upao je nekoliko minuta prije 19 sati u poslovnicu Privredne banke Zagreb u ulici Hrvoja Macanovića na Jarunu i uz prijetnju pištoljem odnio zasad neutvrđenu količinu novca

Ovo je šesta pljačka banke ovog mjeseca u Zagrebu. Podsjetimo, početkom svibnja u razmaku od svega nekoliko dana opljačkane su četiri banke. Najprije je u Zagrebačku banku na Vrbanima, 7. svibnja oko 15 sati, ušao naoružani razbojnik te odnio oko 30.000 kuna. Dan kasnije u samo pola sata opljačkane su dvije banke. Dva su muškarca oko 8.15 sati ušla u Hypo banku na Zagrebačkom velesajmu te odnijela milijun kuna.

Istoga dana, oko 8.40 sati, iz poslovnice Splitske banke u Vlaškoj ulici naoružani razbojnik odnio je oko 5000 kuna. Desetog svibnja, oko 14.30 sati, razbojnik s bijelom motorističkom kacigom na glavi ušao je u Privrednu banku u Vukovarskoj ulici te odnio pola milijuna kuna.

Pretposljednja pljačka dogodila se jučer ujutro kada je u poslovnicu Splitske banke na Maksimirskoj cesti 55 upao maskirani, naoružani pljačkaš i sa sobom odnio određenu količinu novca. U većini pljački u trenutku upada razbojnika u banci su se nalazili zaposlenici i zaštitar.