vrEMENSKA PROGNOZA

U Zagrebu jutros gusta magla, evo što nas čeka do kraja dana

06.06.2020 u 08:02

Bionic
Reading

Djelomice sunčano. Mjestimice je na kopnu moguće malo kiše ili poneki pljusak, većinom u gorju. Ujutro ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, na južnom dijelu i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 22 i 27 °C.

U Zagrebu će danas biti djelomice sunčano. Poslijepodne i navečer uz umjeren do jak razvoj oblaka na širem području grada mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura oko 26 °C, prognozira DHMZ.

Vrijeme u nedjelju

Prevladavat će sunčano, uglavnom suho, na kopnu danju malo toplije, ali i dalje ne posve stabilno pa uz prolazno više oblaka može pasti malo kiše u Podunavlju te osobito u Istri. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu će umjereno jugo jačati prema kraju dana, osobito na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura od 11 do 16, duž obale i na otocima između 15 i 19 °C. Najviša dnevna većinom od 23 do 28 °C.

U Zagrebu, u nedjelju će biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni, u okolnom gorju prema kraju dana moguće na udare i jak. Jutarnja temperatura između 13 i 16, a najviša dnevna oko 27 °C.

Dipl. ing. Dunja Plačko-Vršnak kaže za HRT da će u subotu u istočnim hrvatskim krajevima biti barem djelomice sunčano, ali ne posve stabilno pa su uz jači razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne mjestimice mogući pljuskovi. Nakon toplog jutra najviša dnevna temperatura između 25 i 27 °C.

  • +3
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Samo malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme. Također postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove, osobito sredinom dana i poslijepodne.

Vjerojatnost za pljuskove postoji i u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre, a manja je na sjevernom Jadranu. Ipak, bit će i dosta sunca pa će temperatura na Jadranu biti oko 24 °C , u gorju oko 21 °C. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, i na kopnu i na moru, uz malo do umjereno valovito more.

  • +10
Magla u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti Dalmacije se uz jači razvoj oblaka ne može isključiti mogućnost kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18 °C, a najviša dnevna oko 24 °C.

Na jugu Hrvatske jutro oblačnije uz mogućnost kiše, a danju će prevladavati sunčano i toplo, povremeno uz umjerenu naoblaku. U noći i ujutro još će biti umjerenog do jakog juga, a zatim će vjetar okrenuti na jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se znatno poboljšati u odnosu na prethodni dan u cijeloj zemlji, a najviše na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru. No, kod osjetljivijih ljudi još uvijek su moguće nervoza, slabija koncentracija i lošije raspoloženje osobito u prvom dijelu dana. U istočnoj Hrvatskoj će prevladavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike.