SVI STANOVI USELJENI

U Zagrebu izgradio pet zgrada bez uporabne

09.09.2009 u 09:40

Bionic
Reading

Tko je Andrija Rašić, čovjek koji po Zagrebu gradi zgrade s kojih padaju balkoni? Onaj isti kojemu nije palo na pamet javiti se obitelji Kuzmanović iz Miškinine ulice 7 i pitati ih jesu li dobro

ZAGREB - Taj građevinar, investitor i izvođač radova, podrijetlom iz Živinica, nekoliko dana baš nikome nije bio dostupan, a upraviteljima zgrada koje je izgradio zabranio je da ikome daju njegov broj telefona. Novinari Večernjeg lista nazvali su broj mobitela koji glasi na njegovu firmu Optima proizvodnja.

'Odakle vam ovaj broj? Pogriješili ste, nemam vremena za razgovor', odbrusio je muški glas s druge strane. Srećom, za policiju je imao vremena. Policija je potvrdila da je s Rašićem obavila obavijesni razgovor. Još čekaju, kažu, da im građevinska inspekcija proslijedi svu dokumentaciju pa da nastave kriminalističku obradu.

Naime, taj misteriozni četrdesetosmogodišnji Andrija Rašić bio je vlasnik tvrtke Optima Zagreb koja je ugašena, a vlasnik je i Zagrebačke tvornice obuće.

Osim zgrade u Miškininoj ulici sagradio je on i tri zgrade u Havidićevoj, a i onu na adresi Hrelička 35. Svi stanovi su prodani, useljeni, plaćeni, a baš nijedan nema uporabnu dozvolu.

'Mi smo uselili, a kad smo pitali za uporabnu dozvolu, on je odbrusio: 'Tko te pita za uporabnu dozvolu?' Nemamo vodomjera, prokišnjava, padaju pločice s balkona', žale se stanari iz Havidićeve, želeći ostati anonimni. Jesu li prije kupnje provjerili od koga kupuju stan?

'Stan smo kupili 2002. godine i kad smo se raspitivali o njemu i tvrtki nitko nije znao ništa. Tek su kretali i bili su u tome poslu novi', odgovaraju stanari. Boje se Rašića, kažu, nagle je naravi, grub i opasan.

Opasne su i zgrade koje je izgradio. Ukupno pet, bez ikakvih građevinskih dnevnika. Nadzor je na gradilištu obavljao njegov brat Pero Rašić, svjedoče stanari Havidićeve ulice.

A stanari Miškinine 7 mogu samo Boga moliti da se neki novi balkon ponovo ne uruši. U utorak je tvrtka Monel počela s čišćenjem i micanjem ostataka balkona obitelji Kuzmanović. Kada će i tko obitelji izgraditi novi balkon, to još nitko ne zna.