vrijednost 751.000 kuna

U Vukovaru uskoro počinje gradnja Hitne pomoći, grad darovao zemljište

20.07.2020 u 14:54

Bionic
Reading

Zgrada Hitne medicinske pomoći u Vukovaru gradit će se na gradskom zemljištu koje je za tu svrhu darovano ugovorom kojeg su u ponedjeljak potpisali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić

'Ovim moderno opremljenim objektom, hitna će pomoć moći odgovoriti svim izazovima i potrebama Vukovaraca i mještana okolnih mjesta', ocijenio je gradonačelnik Ivan Penava.

Vrijednost darovanog zemljišta ukupne površine 2270 metara četvornih procijenjena je na 751.000 kuna. Nova zgrada hitne pomoći gotova tijekom 2021. s pročeljem poput nekadašnjeg.

Po riječima ravnatelja Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića, Vukovarsko-srijemska županija u ovoj je godini osigurala 1.700.000 kuna za izgradnju prve faze zgrade dok se završetak svih radova očekuje tijekom iduće godine.

Ulično pročelje buduće zgrade oblikovat će se prema uvjetima Ministarstva kulture i izvest će se u obliku pročelja nekadašnje zgrade koja je postojala na tom mjestu, dok će dvorišno pročelje poprimiti suvremenu vizuru. Radovi na izgradnji zgrade Hitne medicinske pomoći u Vukovaru trebali bi početi još ovoga mjeseca.