LOŠA REKLAMA

U Vodicama odrali njemačkog novinara

22.05.2009 u 15:33

Bionic
Reading

Neugodno iskustvo koje je Nijemac Bernd Ritz (59) doživio u vodičkom noćnom baru Princess Club, kako kaže, bit će itekako loša reklama za hrvatski turizam. Po riječima tog slobodnog novinara iz Koelna koji piše za utjecajni njemački turistički magazin ADAC, polusatni posjet ovom noćnom klubu i ispijeno pivo stajali su ga čak 4.043 kune

VODICE - 'Došao sam u klub oko 22 sata i naručio pivo te se potom zadržao u kratkom 15-minutnom razgovoru s jednom od plesačica kluba. U međuvremenu, bez mog odobrenja i znanja, konobar je toj dami donio bocu šampanjca. Prilikom plaćanja, konobar je provukao moju Master Card karticu te mi izdao račun za koji sam mislio da iznosi 400 kuna. Tek kad sam došao u hotel u kojem sam odsjeo, uvidio sam da sam zapravo platio račun od nevjerojatnih četiri tisuće kuna. Još moram dodati da u klubu nigdje nije istaknut cjenik', ispričao je Bernd Ritz novinarima Jutarnjeg lista.

Ritz ovaj slučaj smatra klasičnom prijevarom, te će o tome svojim tekstovima izvijestiti njemačku javnost i turističku klijentelu koja namjerava ljetovati u Hrvatskoj.

'Trideset godina dolazim u Hrvatsku, a ovo mi je bio dvanaesti boravak u Vodicama. Nikada nigdje nisam imao problemima i uvijek sam u superlativima pisao o vašoj predivnoj obali i turističkoj ponudi. Obišao sam i cijelu Europu, ovako nešto mi se dosad nije dogodilo', ogorčen je Ritz.

O 'paprenom' računu - ulaznica 100 kuna, pivo Corona 58 kuna i šampanjac Canard Duchene 3.885 kuna - u Princess Clubu njemački novinar je u petak izvijestio policiju u Vodicama te je zbog profesionalnih obveza otputovao za Plitvice, a potom namjera posjetiti Crikvenicu.

Anton Dobra, suvlasnik kluba, napominje pak da nijednog gosta ne prisiljavaju na šampanjac. 'Svugdje u svijetu ovakvi klubovi su za elitne goste dubljega džepa u kojima se časte djevojke. Konobar gosta ne može prisiliti da za djevojke naruči šampanjac ako on ne da svoj pristanak kimajući glavom nakon što mu je to ponuđeno, pa je tako zasigurno bilo i slučaju ovog njemačkog posjetitelja. Cijene jesu visoke jer je to takav tip lokala. No svugdje po stolovima istaknuti su cjenici uredno ovjereni od Državnog inspektorata i gost je dobro upoznat koliko će ga stajati naručeno piće. Druga je stvar što pojedini gosti žele od djevojaka dobiti nešto više, pa kad to izostane, onda reagiraju negativno i ne žele platiti račun', kazao je Anton Dobra, jedan od suvlasnika vodičkog Princes kluba.

'Nedavno smo u vodičkom klubu imali petoricu gostiju iz Slovačke koji su napravili ceh od 20 tisuća kuna i nisu htjeli platiti', dodao je Dobra. 'Pozvali smo policiju, ali nikakve koristi od toga jer smo u takvim slučajevima nezaštićeni. Slovaci su nakon prospavane noći u pritvoru intervencijom svoga veleposlanstva pušteni, a nama je ostao nepodmiren račun od 20 tisuća kuna na koji smo dužni državi platiti porez', dodaje Dobra.