hitna pomoć

U Viroviticu stigao tzv. bio bag, izolacijska jedinica za prijevoz pacijenata

07.04.2020 u 18:42

Bionic
Reading

U Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u utorak je stigao tzv. bio bag, izolacijska jedinica za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima

Bio bag omogućuje zaštitu pacijenata i zdravstvenog osoblja te svih sudionika u prijevoza bolesnika. Pruža zaštitu od kemijskih i bioloških agenasa, a pacijenti se mogu prevoziti standardnim vozilima, zrakoplovima ili helikopterima.

„Virovitičko-podravska županija je na pola puta između Zagreba i Osijeka. Kamo god krenuli, treba nam gotovo dva sata do neke od većih zdravstvenih ustanova. S ovom izolacijskom jedinicom prevozit ćemo možebitne teže bolesnike od Covida-19 u respiratorni centar u Osijek, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorka Weiss.. Kako je dodala, kad ne bude bilo koronavirusa, ovaj uređaj će služiti za prijevoz oboljelih od visokozaraznih bolesti ili onih koji imaju teške opekline“.

  • +4
Split: Ispred bolnice Križine postavlja se šator za uzimanje brisa za testiranje od koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric / CROPIX

Osim Zavoda za hitnu medicinu, izolacijskom jedinicom za prijevoz pacijenata moći će koristiti i ostale zdravstvene institucije s područja Virovitičko-podravske županije.