zemlja u mraku

U Venezueli novi veliki kvar na elektromreži

25.03.2019 u 22:37

Bionic
Reading

U ponedjeljak su mnogi dijelovi Venezuele, pa tako i Caracas, ostali bez struje, dva tjedna nakon golemog kvara 7. ožujka koji je na tjedan dana paralizirao zemlju, izvijestio je France Presse.

Struje je nestalo u 13.20 sati (18.20 sati po srednjoeuropskom vremenu) u većini četvrti u prijestolnici Caracasu i u nekim velikim gradovima na zapadu zemlje, među kojima u Barquisimentu i Barinasu te u pograničnom pojasu uz Kolumbiju, vidi se iz objava svjedoka na Twitteru.

U drugim mjestima, pa tako i u Maracaibu, naftnoj prijestolnici, korisnici interneta izvijestili su o "neujednačenom" naponu i o svjetlu koje "treperi".

U Caracasu su se semafori isključili a mobilna mreža je u prekidu, kao i internet. Zemlja je od 7. do 14. ožujka ostala bez struje zbog čega su bili prekinuti komunikacije, opskrba vodom, gorivom i hranom.

Vlada Nicolasa Madura je optužila Sjedinjene Države da su izvele "računalni napad" na najveću elektrocentralu u zemlji. Promatrači su pak kvar pripisali nedostatnom ulaganju i održavanju infrastrukture.