bez novooboljelih

U Varaždinskoj županiji i dalje 24 slučaja zaraze i šest izlječenja

31.03.2020 u 13:23

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji nema promjene broja zaraženih koronavirusom - i dalje su 24 slučaja zaraze i šest izlječenja, izvijestili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom čime je ukupan broj oboljelih i dalje 24, a i ukupan broj osoba koje su ozdravile također je ostao nepromijenjen te je takvih šest. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba i sve su trenutno dobrog općeg stanja, navodi se u priopćenju.

„Sretni smo da u Varaždinskoj županiji nismo imali zabilježen eksponencijalni rast broja oboljelih što nam je dalo mogućnost da dobijemo na vremenu kako bismo dobro preraspodijelili resurse i osigurali dodatne kapacitete“, rekao je načelnik Stožera Robert Vugrin te pojasnio da će se danas u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije početi provoditi testiranje uzoraka osoba sa sumnjom na koronavirus koje uzima Opća bolnica Varaždin.

„Uzimanje uzoraka uskoro će početi obavljati i Dom zdravlja putem ustrojene dežurne COVID-19 ambulante, čime će se puno brže doći do rezultata“, istaknuo je Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 318 osoba, a pod mjerom samoizolacije su 2103 osobe.

U protekla 24 sata varaždinska Policijska uprava  zabilježila je tri slučaja kršenja mjere samoizolacije te 36 slučaja kretanja bez valjane propusnice.