ZBOG NEISPLAĆENIH PLAĆA

U utorak prosvjedi radnika u Sisku i Šibeniku

18.08.2015 u 07:51

Bionic
Reading

U Sisku i Šibeniku danas će biti održani radnički prosvjedi. U Sisku će na ulicu radnici Metalinga, a u Šibeniku djelatnici TLM-a

Prema podacima Porezne uprave do sredine kolovoza tri mjeseca zaredom zarađene plaće u Hrvatskoj nije isplatilo oko 7 tisuća poslovnih subjekata za oko 22 tisuće radnika. Toj bi se crnoj statistici uskoro mogli priključiti i radnici "Metalinga" iz Siska koji su odnedavno u štrajku.

Sindikalni povjerenik u Metalingu Tihomir Sović kaže: Sad je treća plaća već upitna, govorim za radniike Metalinga koji traže tri ili četvrtu plaću. Slijedi taj mirni prosvjed. Izlazimo van kruga tvrtke. Od uprave tvrtke tražimo da iznađu rješenje jer mi smo bez novaca", rekao je Sović.

Neizvjesna je sudbina i radnika šibenskog TLM-a koji je već dva mjeseca bez sirovine i bez novih poslova, a dio radnika nije primio plaću od prošle godine. Sindikalni povjerenik Dalibor Živković Upravi je poručio:

"Ako nisu sposobni, ako ne mogu, da odstupe i ako ima netko tko je sposoban ili novi vlasnik, neka dođe, osigura sirovinu i da mi radimo", rekao je Živković.