ZABRANJENA VOŽNJA

U tramvaju umalo ugušila psa u torbi

29.01.2009 u 13:45

Bionic
Reading

Vlasnicima kućnih ljubimaca vožnja javnim gradskim prijevozom u društvu njihovih četveronožnih prijatelja nije dopuštena i to pravilo većina građana poštuje. No ima i onih koji se domišljaju kako izbjeći pravila

'U tramvaj je ušla žena srednjih godina s manjom platnenom naprtnjačom te sjela na sjedalo iza vozača, a tek koju minutu kasnije iz torbe se začuo zvuk sličan cviljenju. Kako je bio prilično glasan, ubrzo se većina putnika počela okretati prema ženi. Odjednom je iz torbe izvirio manji pas', ispričala je za Glas Slavonije jedna Osječanka.

Dodaje da ga je žena, kad je primijetila da je pas provirio, silom počela gurati unutra, tako da se činilo da će mu slomiti vrat. Nakon minute natezanja, uspjela ga je zatvoriti u torbu, na što su pojedini putnici burno reagirali. Vlasnica je čak stavila torbu na pod i noge na nju ne bi li psa umirila.

'Na kraju je i vozač primijetio da nešto nije u redu te je ustao sa svog mjesta i potjerao ženu s psom iz vozila, zaprijetivši joj da će je prijaviti policiji', kaže djevojka.

Prijevoz životinja u javnom gradskom prijevozu nije dozvoljen, osim za pse vodiče slijepih osoba.