KRIŽNI PUT

U Tordincima povorka 'Putem masovnih grobnica'

31.03.2012 u 11:28

Bionic
Reading

Molitvom u crkvi Presvetoga Trojstva, koja je i prva postaja križnoga puta, u Tordincima nedaleko od Vinkovaca jutros je započela pobožnost križnoga puta "Putem masovnih grobnica", koji se jedanaestu godinu održava u toj župi u spomen na 261 osobu ubijenu u Domovinskom ratu, čiji su posmrtni ostaci ekshumirani na tordinačkom području

Pobožnost Križnoga puta, koji se tradicionalno održava uoči blagdana Cvjetnice, okuplja velik broj tordinačkih vjernika, a postaje križnoga puta su mjesta stradanja hrvatskih branitelja i civila na 30 kilometara dugom putu od Tordinaca do Ćelija, prvoga hrvatskog mjesta spaljenog u srpskoj agresiji.

Postaje Križnoga puta, kojega ove godine uz tordinačkog župnika velečasnog Marka Bubala predvodi fra Zvjezdan Linić, su i crkve u Antinu i Korođu, masovne grobnice i pojedinačna grobna mjesta u tim mjestima, te križevi u poljima i na raskrižjima.

Moli se za papu Benedikta XVI., za majke koje će ove godine roditi dijete, državne poglavare da dobro rade i upravljaju Hrvatskom, očuvanje hrvatske mladeži od ovisnosti od interneta, klađenja, droge i alkohola, očuvanje poštovanja i zahvalnosti prema hrvatskim braniteljima, ublažavanje nepravdi i uvreda prema bližnjima, hrvatske uznike koji su nevino osuđeni da budu oslobođeni te svećenička i redovnička zvanja.

Nakon dolaska sudionika Križnog puta u Ćelije, u crkvi Srca Isusova, izgrađenoj na mjestu stare crkve srušene 1991. godine, služit će se misa, a poslije mise molit će se kod 14. postaje na groblju u Ćelijama.

Križni put završit će večernjom molitvom zahvale u tordinačkoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva.