UBOJSTVO STARICE U PLAŠKOM

U tijeku potjera za 19-godišnjakom

09.07.2010 u 19:34

Bionic
Reading

Karlovačka policija izvijestila je danas da je povela potjeru za 19-godišnjakom iz Pothuma Plaščanskog u okviru istrage ubojstva 88-godišnje starice iz Latina kod Plaškog 3. srpnja

U priopćenju se ne navodi je li mladić osumnjičen za ubojstvo, već samo da je danas po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu, u 'predmetu ubojstva 88-godišnjakinje', trebala biti obavljena premetačina kuće u Pothumu Plaščanskom kojom se mladić koristi. Prije dolaska policije on je pobjegao zajedno s 25-godišnjakom.

Budući da njegovo hvatanje u više navrata nije uspjelo, organizirana je potraga i pretraga terena, a policajac iz Ogulina, kako piše u policijskom priopćenju, 'ispalio je u zrak iz službenog vatrenog oružja nekoliko hitaca kako bi usmjerio potjeru'.

U današnjem priopćenju policija još navodi da je mladić trebao biti uhićen i 14. travnja ove godine po nalogu Prekršajnog suda u Ogulinu jer je, kako piše, 'izbjegavao kaznenu i prekršajnu odgovornost'. I tada je policiji pobjegao te nije stao ni kad je policija ispalila hitac u zrak.

Neimenovana starica iz Latina kod Plaškog umrla je 3. srpnja nasilnom smrću, izvijestila je policija dan poslije, nakon obdukcije.