SLETJELI U PROVALIJU

U teškoj nesreći poginuli Srećko Kljunak i suvozač

11.09.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog sabora i nekadašnji dogradonačelnik Dubrovnika, 50-godišnji Srećko Kljunak i njegov suputnik, 37-godišnji građevinar Rikard Ramić poginuli su u teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak oko 21.30 sati dogodila u naselju Vrbica kod Dubrovnika

Do nesreće je došlo kada je terenac marke BMW X5 na izlasku iz oštrog zavoja izletio s jadranske turističke ceste i pao na plažu Tri brata na dnu nekoliko desetina metara dubokog ponora. Kad su spasilačke ekipe došle na mjesto nezgode, Rikard Ramić već je navodno bio mrtav, a Srećko Kljunak, koji je još davao znakove života, gliserom Lučke kapetanije Dubrovnik hitno je prebačen u dubrovačku Opću bolnicu gdje je dežurna liječnica oko 23 sata konstatirala smrt, objavio je Jutarnji list.

Rikard Ramić je, neslužbeno se doznaje, radio u građevinskoj tvrtki Alfa plan kao poslovođa na gradilištu hotela Lafodia na elafitskom otoku Lopudu.

Srećko Kljunak koji se posljednjih godina aktivirao u privatnom poduzetništvu svojim je brodom-tegljačem s lopudskog gradilišta prevozio građevinski otpad na dubrovački deponij. Kljunak je bio aktivni sudionik obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, a nakon razlaza s HSS-om osnovao je regionalnu Južnohrvatsku stranku s kojom je neko vrijeme participirao u gradskoj vlasti.

Nedavno se na istom mjestu dogodila prometna nesreća, u kojoj su pri slijetanju automobila na plažu Tri brata smrtno stradale dvije osobe. Zanimljivo je napomenuti da na mjestu gdje je dvoje mladih ljudi izgubilo život još uvijek nema zaštitne ograde, istaknuo je Dubrovački vjesnik.