TRG BANA JELAČIĆA

U sudaru tramvaja više desetaka ozlijeđenih

06.05.2009 u 18:51

Bionic
Reading

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu došlo je do sudara tramvaja u kojemu je ozlijeđeno više desetaka osoba

ZAGREB - Oko 18.35 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića sudarili su se tramvaji broj 17 i broj 12, a do sada je liječnočku pomoć zatražilo 36 osoba, izvijestila je zagrebačka policija. Večernji list piše da je lakše ozlijeđeno 33 ljudi, a četvero teže, te da su među lakše ozlijeđenima dvoje djece i trudnica.

'Uglavnom su lakše ozljede, nema lomova, bilo je jedno napuknuće ručnog zgloba te jedan potres mozga', rekla je dežurna liječnica u Klinici za traumatologiju. Dodala je da je jedan putnik zadržan u Klinici za traumatologiju.

Sudar tramvaja na Trgu bana Jelačića

Promet je normaliziran, a policija vrši očevid. Na mjesto nesreće stigla su i vozila hitne pomoći, a nakon nesreće nastala je gužva jer su mnogobrojni građani pohrlili vidjeti što se dogodilo.

Do nesreće je došlo kada je vozaču tramvaja broj 17 naglo pozlilo te on nije stigao zaustaviti kola na vrijeme. Pri većoj brzini udario je u stražnji dio travmaja broj 12 koji je stajao na stanici. Od siline udarca na oba su tramvaja popucala stakla, pri čemu je jedna djevojčica dobila ozljede glave.

Očevici kažu da se začuo jak prasak, a potom je sve preplavio strah.

'Bila sam u 17-ici, sve je bilo normalno, približavali smo se stanici i odjednom udarac! Udarila sam u naslon stolca i još je neka žena pala preko mene. Ozlijedila sam glavu, imam podljev', rekla je 17-godišnja Marinela Habjanec u Traumatološkoj bolnici u Draškovićevoj ulici.

S njom je putovala i njezina mama koja je najavila da će od ZET-a zahtijevati odštetu zbog ozljeda koje je kći pretrpjela. A sigurno neće biti jedina jer su i drugi najavili tužbe.

Tri vozila hitne pomoći odmah su stigla na mjesto nesreće i prebacila ozlijeđene u sedam zagrebačkih bolnica.

Pregledavanjem snimki videonadzora iz tramvaja utvrđeno je da je vozaču pozlilo već u Frankopanskoj ulici. U sudaru je udario glavom pa je zadržan u Traumatološkoj bolnici zbog potresa mozga, rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Iako očevid još nije završen, prema prvim informacijama krivac za nesreću je ljudski faktor. Promet u smjeru istoka bio je obustavljen do 20 sati zbog čega su se stvarale velike gužve u samom središtu grada.