KOD ROVINJA

U sudaru talijanskih vozila teško ozlijeđena žena

11.08.2011 u 14:10

Bionic
Reading

U višestrukom sudaru koji se dogodio jučer oko 14.30 sati na županijskoj cesti Rovinj – Polari teško je ozlijeđena 69-godišnja talijanska vozačica, dok je 29-godišnja suvozačica iz Alfa Romea zadobila lakše ozljede

Nesreća se dogodila kada je 69-godišnjakinja, upravljajući Toyotom Corolla iz smjera Rovinja prema Polariju, prešla na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Kako je u tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo Honda CR-V, kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Italije, došlo je do sudara. Toyota je prednjim bočnim dijelom udarila u zadnju lijevu stranu Honde, koja se od siline udarca odbila i zaustavila u žbunju s desne strane kolnika.

Nakon toga Toyota se nastavila nekontrolirano kretati lijevom prometnom trakom te je udarila još i u dolazeći Alfa Romeo, također talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Italije. Oba automobila su od siline udarca izletjela izvan kolnika, da bi se na koncu zaustavili u žbunju.

Vozačica Toyote i suvozačica iz Alfe zbog zadobivenih ozljeda prevezene su u pulsku Opću bolnicu, gdje je utvrđeno da je starija Talijanka teže, a mlađa lakše ozlijeđena.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 69-godišnje državljanke Italije slijedi pokretanje prekršajnog postupka, priopćila je PU istarska.