NEPRILAGOĐENA BRZINA NA A3

U sudaru poginuo srpski državljanin

26.08.2009 u 09:48

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19,55 sati na autocesti A3, Bregana-Zagreb-Bajakovo, kod mjesta Popovača, smrtno je stradao 47-godišnji državljanin Srbije, izvijestila je jutros Policijska uprava sisačko-moslavačka

SISAK - Također 56-godišnja državljanka Srbije zadobila je teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a u nesreći su lakše ozlijeđeni 28-godišnji muškarac i 22-žena, oboje državljani Srbije.

Očevidom je utvrđeno kako je prometnu nesreću prouzročila 22-godišnja državljanka Srbije, vozeći osobno vozilo Renault Laguna, registarskih oznaka Republike Srbije, u kojem su bili putnici 28-godišnji muškarac i dvoje djece od 4 i 7 godina, svi državljani Srbije.

Naime, vozeći Renault Lagunu autocestom A-3 iz smjera Zagreba prema Slavonskom Brodu, zbog neprilagođene brzine kretanja stanju ceste te gustoći prometa vozilo se zanijelo i udarilo u teretni automobil Volkswagen Transporter, registarskih oznaka Republike Srbije, kojeg je desnom prometnom trakom u istom smjeru vozio 47-godišnji državljanin Srbije.

Od siline udara teretni automobil je odbačen u desno te je udario u metalnu odbojnu ogradu, a 47-godišnji vozač i njegova 56-godišnja suvozačica, oboje državljani Srbije, ispali su iz vozila.

Od zadobivenih ozljeda 47-godišnji vozač teretnog automobila je preminuo tijekom prijevoza do sisačke Opće bolnice dr. Ivo Pedišić.

Svim unesrećenim osobama pružena je liječnička pomoć u sisačkoj Općoj bolnici.

Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici Postaje prometne policije Kutina. Protiv vozačice osobnog automobila slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navodi PU sisačko-moslavačka.