USKOK IPAK TRAŽI ZATVOR

U subotu odluka o Sanaderovom puštanju iz Remetinca

09.12.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Premda su odvjetnici Ive Sanadera očekivali da će, s obzirom na odluku Ustavnog suda, njihov klijent još danas biti pušten iz istražnog zatvora u Remetincu, USKOK je podignuo optužnicu u aferi Fimi media. Time je odluka o zatvoru dovedena na početak, a o tome će konačnu riječ dati Optužno vijeće Županijskog suda koje se sastaje u subotu u 10 ujutro

Nakon prekjučerašnje odluke suca istrage Krešimira Devčića, koji je na temelju odluke Ustavnog suda dozvolio da se Sanader pusti na slobodu uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna i uvjet da ne napušta Zagreb, Sanaderovi odvjetnici su očekivali da se Sanadera pusti iz zatvora u najkraćem roku.

Odluka Ustavnog suda o puštanju Sanadera iz Remetinca, najkasnije do ponedjeljka u 7 sati ujutro, donošenjem optužnice u aferi Fimi media pada u vodu. USKOK je, naime, ponovno zatražio istražni zatvor.

No, Optužno vijeće Županijskog suda bi u odlučivanju (koje je zakazano za sutra u 10 ujutro) ipak trebalo uzeti u obzir naputke Ustavnog suda koje je donio u slučaju Sanaderova zatvaranja dok je Fimi media bila 'tek' istraga.

Odvjetnik Čedo Prodanović smatra da USKOK za novo Sanaderovo zatvaranje neće imati nikakve osnove i da Optužno vijeće neće Sanadera vratiti u Remetinec. 'Sanader mora biti vani do ponedjeljka jer optužnica se ne donosi u nekom drugom slučaju, nego upravo zbog Fimi medije, o čemu je raspravljao Ustavni sud i odlučio da nema temelja da se Sanaderu oduzme sloboda', rekla je odvjetnica Jadranka Sloković