TRI SAMOUBOJSTVA POVEZANA?

U Stare Mikanovce stižu stručnjaci

03.12.2009 u 18:32

Bionic
Reading

Na razini Vukovarsko-srijemske županije danas su aktivirani stručnjaci za pružanje potpore i pomoći budući da su u posljednja tri mjeseca u Starim Mikanovcima, nedaleko od Vinkovaca, trojica mladića počinila samoubojstvo

Na poziv vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, tijekom dana sastali su se predstavnici općinske i crkvene vlasti iz Starih Mikanovaca, vukovarsko-srijemske Policijske uprave, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje i Županijskog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb te članovi Županijskog tima za krizne intervencije.

Iz ureda župana potvrđeno je kako je na sastanku, koji je sazvao načelnik staromikanovačke općine Tadija Orlović, utvrđen plan pružanja pomoći obiteljima te preventivne mjere u radu s djecom, mladeži, obiteljima i nastavnicima u srednjim i osnovnim školama na području županije kako bi se ubuduće spriječile slične tragedije.

U utorak se u Starim Mikanovcima objesio 22-godišnji mještanin, prošlog tjedna 17-godišnji Staromikanovčanin, a sredinom rujna objesio se još jedan 17-godišnjak - juniorski vratar vinkovačkoga nogometnog prvoligaša Cibalije, također iz Starih Mikanovaca.

Policija ne isključuje mogućnost da su ova tri samoubojstva povezana. U sklopu istrage posjetili su mjesnog svećenika Mirka Bingulu. Svećenik kaže da su od nekoga čuli da je s interneta isprintao stranicu na kojoj je popis mladih koji će se ubiti, piše 24 sata.

'Svi pričaju o nekoj sekti. Mislio sam da im radi mašta, ali nešto postoji. Kao da je neki vrag ušao u tu djecu', priča Bingula, koji je kao svećenik u Starim Mikanovcima u službi 33 godine. Dodaje kako je pokopao 1300 ljudi, a dosad samo dvoje samoubojica. U selu se priča samo o tragedijama. Spominju prijeteće poruke i grupe na internetu na kojoj se razmjenjuju informacije o samoubojstvima.