FRKA NA KOSOVU

U srpskom pohodu na Gazimestan 40 ranjenih!

28.06.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i kosovske policije na graničnom prijelazu Merdare na jugu Srbije prema Kosovu

Do sukoba je, kako izvješćuju beogradski i prištinski mediji, došlo rano jutros, kad skupini srbijanskih građana, koji su autobusom pošli ka kosovskom mjestu Gazimestanu kako bi obilježili srbijanski vjerski blagdan Vidovdan, nije dopušten ulazak na Kosovo.

Do izgreda je, kako prenose mediji u Beogradu, došlo nakon što ih je na Merdaru zaustavila kosovska policija i pokušala vratiti natrag, pri čemu su korišteni suzavac i gumeni meci, a ozlijeđeno je oko 20 civila.

Kosovski mediji na albanskom jeziku izvješćuju kako je kosovska policija blokirala prolaz skupini poznatoj kao ''Delije'' (navijači srbijanskog kluba Crvena Zvezda) te da je većina policajaca ozlijeđena kamenjem koje je ta skupina bacala na policiju.

Dodaje se kako su, prema prvim informacijama, ozlijeđena 24 pripadnika kosovske policije, te da su se tijekom sukoba čuli i pucnji iz vatrenog oružja.

Pretpostavlja se da je skupina iz Srbije, koja se sukobila s policijom, bila krenula na Gazimestan radi obilježavanja 623. godišnjice Kosovske bitke, održane 28. lipnja 1389. godine.