UKRADENO 850 TISUĆA EURA

U Srbiji uhićen organizator 'pljačke stoljeća'

10.04.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Uroš Petrović (30) organizator pljačke stoljeća u Srbiji 10. ožujka prošle godine na Bokeljskoj petlji u Beogradu u kojoj je ukradeno 850 tisuća eura, uhapšen je u utorak na Zlatiboru dok su u istovremenoj akciji u Novom Sadu uhićeni Darko Kurilo (26) i Nenad Kurilo (26), nekadašnji vozač Hitne pomoći, potvrdio je MUP Srbije

Petrović je, po saznanjima Blica, uhićen u zlatiborskom selu Ljubiš, 20 kilometara od turističkog centra Planine, u jednom ugostiteljskom objektu, gdje je imao i sobu, a policija istražuje ko je sve bio njegov jatak. Prvobitno je bilo javljeno da je on uhapšen u vili u kojoj je bio s bratom, a Kurilo je uhapšen u kući od 1.000 kvadrata, za koju se pretpostavlja da ju je nedavno kupio.

U toku su pretresi kako bi se pronašao novac iz pljačke, za koji se pretpostavlja da je ostao kod Petrovića, rekao je izvor Blica iz MUP-a Srbije.

Petrović se poslije pljačke krio u Šapcu, zatim u Bosni, da bi se nedavno vratio u Srbiju. Poslije uhićenja, proveden je u beogradsku policiju gdje će biti saslušan.

Petrović, koji je sebe smatrao novim zemunskim kraljem, organizirao je pljačku u kojoj su sudjelovala desetorica. Pljačkaši su automobilom s uključenim rotacijskim svjetlom presreli transport s novcem tvrtke Sekuritas servisiz u Ustaničkoj ulici, drugim vozilom blokirali promet, a potom uz prijetnju automatskim oružjem oteli novac i pobjegli u pravcu željezničke stanice Prokop, gdje su oba automobila zapalili.