SLUŽBE NA TERENU

Poplava u Splitu: Pukla cijev, bujica zaustavljena, dio građana još uvijek nema vodu

24.05.2019 u 10:21

Bionic
Reading

U Splitu je došlo do puknuća magistralne vodovodne cijevi na križanju Plinarske i Nazorove ulice. Velika vodena bujica se spustila prema Hrvatskom narodnom kazalištu koje se nalazi u centru grada

Zbog sanacije kvara dio grada je bez vode, a kako javlja Dalmatinski portal, slapovi vode s Nazorovog prilaza konačno su zaustavljeni. No, dio građana još uvijek nema vodu.

'Jedno šire područje je bez vode, to znamo po dojavama građana. Ovo je opskrbni sustav Marjan – Gripe. Sada kada je zaustavljeno glavno istjecanje, nastojat ćemo manipulacijom ventila osigurati da šire područje dobije vodu, da kvar što više lokaliziramo', rekao je portalu Ivica Perić, tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije.

'Naše ekipe su žurno izašle na teren i nastoje izolirati i otkloniti kvar. Na teren je upućena cisterna s vodom za građane koja se nalazi kod Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, poznatijeg kao Staro rodilište. Očekuje se da će kvar biti otklonjen. Građane pozivamo na razumijevanje i strpljenje. Policija regulira promet u tom dijelu grada', poručili su iz VIK-a za spomenuti medij.

  • +39
Poplava u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX
Zbog puknuća vodovodne cijevi poplavio je dio Splita. Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalmatinski portal