MEĐUNARODNI STUDENTSKI PROJEKTI

U Splitu otvoreni 'Svijet na dlanu' i 'Udruga za udrugu'

23.01.2009 u 16:48

Bionic
Reading

U dekanatu splitskog Ekonomskog fakulteta 23. siječnja su otvoreni projekti 'Svijet na dlanu' i 'Udruga za udrugu', dva jedinstvena projekta u Hrvatskoj, koje je organizirao AIESEC Split, ogranak najveće međunarodne studentske organizacije na svijetu

Jedinstveni edukativni projekt Svijet na dlanu povezuje splitske srednjoškolce i strane studente iz Kine, Egipta, Poljske, Mađarske i Obale Bjelokosti. Projekt je zamišljen na način da šest studenata s triju različitih kontinenata drže trodnevne interaktivne radionice splitskim srednjoškolcima četiriju splitskih gimnazija, te u Ekonomsko-birotehničkoj školi i Turističko-ugostiteljskoj školi, točnije maturantima.

Uz to što će predstaviti svoje zemlje i kulture, oni će učenike educirati o važnosti visokog obrazovanja, međukulturalnoj toleranciji i soft skillsima te o izazovima koje nam donosi pristupanje Europskoj uniji.

Projekt se odvija uz podršku Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.

Drugi edukativni projekt Udruga za udrugu osmišljen je na način da petero stranih studenata radi s udrugama na području grada Splita.

Osnovni cilj projekta je unaprijediti rad splitskih udruga u područjima upravljanja ljudskim resursima, projektnog menadžmenta i promocije. Udruge koje sudjeluju u projektu su Most, Help, Info zona i Udruga Split zdravi grad. Pet stranih studenata, koji stižu iz Kine, Grčke, Rumunjske i Kanade održat će niz predavanja i radionica i tako udrugama prenijeti svoja znanja i iskustva.

Ta znanja pomoći će udrugama efektivnije koristiti svoje resurse u svakodnevnom radu, lakše doprijeti do volontera i medija te općenito kvalitetnije organizirati svoje projekte i akcije. Projektu je i cilj promovirati volonterstvo, te konačno poboljšati život u Splitu.

Kontakt za medije:
Ante Janković
GSM: (+385) 095874 1115
E-mail: ante.jankovic@aiesec.net

AIESEC je najveća međunarodna organizacija mladih ljudi koja im pomaže u otkrivanju i razvoju svojih potencijala kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu. Od 1948, AIESEC djeluje kao nezavisna, apolitična, edukacijska organizacija koja promovira društveno odgovorno ponašanje, poduzetništvo i liderstvo. U Hrvatskoj AIESEC djeluje od 1953, a u Splitu od 1973. godine.