RAVNATELJ KBC-A SPLIT

'U Splitu malo tko umire. Umre samo onaj koji mora'

10.05.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Do pomirenja splitskog gradonačelnika Željka Keruma i šefa splitskog HDZ-a i ravnatelja KBC-a Split Dujomira Marasovića došlo je prilikom svečanosti otvorenja obnovljenog Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje u zgradi na Križinama

Odjel u obnovu kojeg je uloženo 5,2 milijuna kuna je otvorio ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Darko Milinović. Uz ministra, na otvorenju je bio prisutan i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader. Obnovljeni Odjel za anesteziju i intenzivno liječenje ima osam kreveta i dvije izolacije. Ravnatelj Dujomir Marasović je u govoru na otvaranju naglasio da je prošle godine kroz jedinicu intenzivnog liječenja prošlo 856 osoba i da je smrtnost ispod europskog prosjeka te je duhovito zaključio: 'U Splitu malo tko umire. Umre samo onaj koji mora.'

U šaljivom i pomirljivom tonu je nastavio i gradonačelnik Željko Kerum, koji je pohvalio i ministra Milinovića zbog ulaganja u splitsko zdravstvo ovih godina. 'Hvala ministru koji je socijalno osjetljiv i koji se brine za građane Hrvatske i pametno plasira novce iz budžeta. Grad Split je uvijek pomagao bolnici, s tim da je bilo nekih problema oko ceste za rodilište, ali je sada i to riješeno', rekao je splitski gradonačelnik.

U svečanom tonu je nastavio i Darko Milinović koji je našao riječi hvale i za premijerku Jadranku Kosor, ali i za sebe. 'Splitski KBC sada može stati uz bok Rebru, ali ovo nije kraj ulaganja u ovu bolnicu. Kada smo krenuli u reformu zdravstva dug Zavoda za zdravstveno osiguranje bio je dvije milijarde i 100 milijuna kuna, dug bolnica bio je dvije milijarde i 600 tisuća kuna, a sada smo uspjeli doći skoro na nulu', pohvalio se ministar.

Nakon pomirljivih tonova između Keruma s jedne i Milinovića i Marasovića s druge strane, već su počele špekulacije o mogućoj koaliciji HDZ-a i Kerumovog HGS-a i to se sve odlično uklapa u prijašnju gradonačelnikovu izjavu o potrebi očuvanja jakog HDZ-a.