ILEGALNI DOMAĆIN

U Splitu deložirana braniteljska zadruga koja je naplaćivala parking

06.12.2017 u 11:37

Bionic
Reading

Trideset parkirališnih mjesta u centru grada ubacio je jutros Sveti Nikola u čizmicu 'Split Parkinga'. Dobro, i oni su mu dali ruke – deložirajući braniteljsku zadrugu 'Domaćin' s parkinga u Ulici Ljudevita Posavskog. Ranojutarnju akciju čuvalo je sedam policajaca, kombijem su pregradili prilaz, spreman je bio i pauk, a komunalci su obavili teži dio posla s razbijanjem naplatnog automata i rušenjem ilegalno postavljenih signalizacija

Ljubazno su najprije čekali 'gazdu', upravitelja zadruge Ivicu Duju Ančića, a kad se ovaj nije pojavio, krenulo je razbijanje motikom, brusilicom i drugom bučnom mašinerijom, piše Slobodna Dalmacija.

  • +3
Uklanjanje parking uređaja Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic CROPIX

Građanima se puno toga ne mijenja, osim što ih sada netko zapravo može kazniti ako ne plate parking, a cijene po satu bit će kao za drugu zonu - četiri kune zimi, pet ljeti. Dakle, manje nego što im je naplaćivala zadruga.

Iz 'Split parkinga' su potvrdili da se nedugo nakon uklanjaja nelegalno postavljene opreme i pri postavljanju nove pojavio Duje Ančić, počeo vrijeđati djelatnike i nogom udario u alat. Pozvana je policija, no prije njihovog dolaska Ančić se udaljio.