ukupno 372 u županiji

U splitskome KBC-u umrla 98-godišnjakinja, još 20 zaraženo

15.04.2020 u 13:07

Bionic
Reading

U splitskoj bolnici u utorak je od covida-19 umrla 98-godišnjakinja koja nije bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe, a bolovala je od mnogih kroničnih bolesti, uključujući i bolest srca, dok je u županiji zaraženo još 20 osoba, priopćio je u srijedu splitsko-dalmatinski Županijski stožer Civilne zaštite

Kako navode, prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u toj je županiji od ukupno obavljenih 170 testiranja još 20 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je 12 iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu. Ostali zaraženi su iz Splita, Kaštela, Makarske, Sinja, Šestanovca i Zagvozda.

S tim novim brojkama u županiji su ukupno oboljele 372 osobe.

'Zaraženi korisnici Doma za starije i nemoćne su afebrilni i zasad nemaju pogoršanja svojih kroničnih bolesti. Među novozaraženima 17 osoba je iz samoizolacije, 87 osoba je hospitalizirano, 101 zdravstveni djelatnik je u samoizolaciji, a 16 osoba je u karanteni hotela 'Zagreb' u Duilovu. Devet je osoba na respiratoru u KBC-u Split, i to šest iz Splitsko-dalmatinske županije, dvije osobe iz Šibensko-kninske županije i jedna osoba iz Dubrovačko-neretvanske županije', navodi se u priopćenju Stožera.