HRVATIN NA SUĐENJU TADIĆU

U slučaju podmićivanja sudaca svjedoči i šef Vrhovnog suda

30.01.2012 u 07:48

Bionic
Reading

Drago Tadić, osječki poduzetnik, jedini je od petero okrivljenika koje je USKOK teretio da su pokušali podmiti suce Vrhovnog suda kako bi ishodili što povoljniju presudu Branimiru Glavašu, koji će u utorak sjesti na optuženičku klupu, kada na zagrebačkom Županijskom sudu pred vijećem suca Zdravka Majerovića treba biti održano pripremno ročište. Među predloženim svjedocima naći će se i Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda, otkriva Večernji list

Naime, svi ostali – Tadićeva supruga Božica Ćavar Tadić, splitski poduzetnik Srećko Jurišić, novinarka Sanja Marketić te saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić – nagodili su se s USKOK-om. Priznali su krivnju u zamjenu za manju i blažu kaznu, pa su osuđeni na uvjetne kazne. Tadić, pak, na nagodbu s USKOK-om nije htio pristati jer nije bio zadovoljan nagodbom od dvije i pol godine zatvora. S obzirom na to, ako nije promijenio stav prema USKOK-ovoj 'ponudi', za što su male šanse, Tadić će u utorak doznati kada će mu početi suđenje.

Na pripremnom ročištu vijeće bi trebalo odlučiti i o dokaznim prijedlozima USKOK-a te Tadićeve obrane, a među predloženim je svjedocima, kako piše Večernji list, i Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda. Predstojeće suđenje nije jedini Tadićev pravni problem, jer ga je USKOK prošli tjedan optužio i za primanje mita u gospodarskom poslovanju.