PREGLED AUTOBUSA

U Sloveniji 'pao' Hrvat s 10 kilograma konoplje

11.12.2014 u 19:48

Bionic
Reading

Slovenska policija je prilikom pregleda autobusa na redovnoj liniji Zagreb - Beč kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašla i zaplijenila nešto više od 10 kilograma konoplje

Zabranjena droga bila je skrivena u 11 paketa u prtljazi uhićenoga, a pronađena je tijekom granične kontrole na prijelazu Macelj-Gruškovje u ponedjeljak ujutro, objavila je u četvrtak policijska uprava Maribor.

Istražni sudac odredio je pritvor za hrvatskog državljanina koji se sumnjiči za proizvodnju i promet zabranjenim drogama i supstancijama.

O svemu je obaviještena i hrvatska policija, koja je u međuvremenu u Zagrebu privela 43-godišnjaka povezanog s istim slučajem, rečeno je na policijskoj konferenciji za novinare u Mariboru.

U stanu i automobilu uhićenog 43-godišnjaka pronađeno je 5 kilograma konoplje i veća količina novca, za koji se sumnja da potječe od ilegalne trgovine drogom, a u kući koju je unajmio dodatnih 6 kilograma i 260 biljaka u prostoru preuređenom za uzgoj konoplje.

U mariborskoj policiji ističu iznimno dobru suradnju s hrvatskim kolegama, a procjenjuju da je uhićeni na Gruškovju za zaplijenjenu drogu u Austriji mogao dobiti oko 70.000 eura.